Sivut

torstai 22. marraskuuta 2012

Reenipostaus

Ihan perus treeneistä oli toivottu postausta, en nyt oikein tiedä vastaako tämä toiveita ihan täydellisesti, mutta tässä olis nyt siis perus treenien kulku. Kuvituksena mustavalkoista viime tiistain treeneistä, jotka treenattiin yhdessä Victoiren kanssa.

Harkat alkavat tietysti lämmittelyllä. Lämppä vaihtelee aina, välillä naruilla, välillä kestävyyslämppää jossa juostaan ja hypitään, välillä enemmän lihaksia tai joskus keskitytään enemmän liikkuvuuteen ja jalkalihaksiin. Alkukaudesta juostaan usein myös pieni lenkki ennen varsinaista lämppää.
 Kuvissa menossa pallolämppä




Lämpän jälkeen mennään yleensä hetki osia, kerrataan muutoskia tai tarkennetaan jotakin kohtia. Joskus saatetaan tehdä esim. hypyt tai askelsarjat kulmasta yksitellen, joskus tehdään tasapainoja ja vartaloita tai jos on paljon aikaa niin mennään kaikki läpi. Tämäkin vaihtelee aika treenikohtaisesti ja riippuu myös mattovuoron tai salivuoron  pituudesta.
Ja sitten ohjelmaa... kokonaisia ja niiden jälkeen kohtia musiikilla...


Tietysti välissä kannustetaan myös Viksuja ja katsotaan toistemme ohjelmia:


Ja sitten taas oman ohjelman pariin. Kokonaisia mennään näin loppukaudesta yleensä ainakin seitsemän per harkat, mahdollismman monta kuitenkin. Välissä kun toinen joukkue on matolla korjaillaan virheitä joko itse tai mennään yhdessä laskulla kohtia.






Lopussa tietysti on loppuvenytykset, yleensä ylivenytykset, mutta nyt kisojen lähellä ollaan tehty myös pelkkiä "huoltovenytyksiä". Eipä me harkoissa oikeastaan sen kummempia tehdä, aika samalla kaavalla vedetään nämä normaalit ohjelmaharkat läpi. Joka tiistai sitten harjoitellaan pelkkää perustreeniä joka sisältää viikosta riippuen enemmän kuntoa, jalkatekniikkaa, lihaksia, liikkuvuutta ja/tai uusia osia (tai joulunäytöksen lähestyessä myös näytösohjelmaa). 
Huomenna on muuten suunta kohti Treetä ja vimppoja kisoja, mihin tämäkin kausi katosi näin nopeasti?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tosi kiva postaus! kivaa kun päivitätte usein :)